zondag, oktober 29, 2006


Laatste twee weken van oktober.
Uiteraard is er weer hard gewerkt deze twee weken. De grote gite moet af zijn omdat er gasten in komen. De laatste klussen vallen altijd tegen. Dingen ophangen, afwerken, alles inrichten het viel niet mee. Wij hadden op de ochtend dat de gasten zouden komen behoorlijke pech. De boiler die net nieuw was opgehangen bleek defect te zijn. De thermostaat was niet te stuiten en het water werd tot meer dat 100 graden gekookt.

De boiler lekte onderaan, de aansluitpunten waren gesmolten en het nieuw gelegde tapijt werd zijknat. Toen ik de kraan van de boiler openzette om de druk te verminderen was de gite binnen een mum van tijd een grote sauna. Er was niets meer te zien, alleen maar dikke mist. De stekker er op de tast uitgehaald en proberen om de zaak te redden. De kleine klussen werden even opzij gezet en ondertussen moest de boiler afkoelen. Dat duurde de hele dag en wij hebben zoveel mogelijk nog de zaak droog gemaakt om zo voor de gasten de gite toch comfortabel te maken. Gelukkig is het campingsanitair dichtbij, dus de gasten hebben daar kunnen douchen. Omdat de druk zo enorm groot was in de waterleidingen hebben wij de afvoer moeten controleren onder het net geplaatste bad oop lekkage. Dus de mooie tegelwand weer opengebroken en straks zullen wij alles weer moeten herstellen.
De gasten hebben (gelukkig) toch genoten en zelfs de hele herfstvakantie is de gite verhuurd geweest, inmiddels weer met een nieuwe boiler.

Verder is het hier schitterend mooi weer geweest en zijn de herfstkleuren indrukwekkend mooi. De kinderen genieten van de vakantie en de rust even. Wij zelf zijn nu begonnen aan de eetzaal om straks daar de gasten te ontvangen.
Plafond moet hersteld worden, de wanden behangen en geisoleerd worden en verder veel schilderwerk. Daarna alles weer mooi en stijlvol inrichten.

1 Comments:

At 11:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Jullie hebben ook wel pech. Ik vind het knap dat jullie er zo rustig en postief tegen aan blijven kijken. Ik was al lang gillend gek geworden.
Petje af hoor.
Het kost steeds zo veel correctietijd en daarmee ook geld.
Jammer. Maar goed, jullie zijn nog steeds goed op weg. Laat even weten wat de plannen zijn met ons in december. Wat moeten we eventueel doen en moeten we nog wat meenemen.

 

Een reactie posten

<< Home