donderdag, februari 05, 2009

GEHEEL VERZORGDE WORKSHOP TEKENEN EN SCHILDEREN

De workshop wordt gegeven door Marjan van Dijl hier bij ons in Ouroux.

Van zaterdag 5 september tot zaterdag 12 september aanstaande wordt bij ons een geheel verzorgde workshop Tekenen en Schilderen gegeven door beeldend kunstenaar Marjan van Dijl.

In deze workshop staat het schilderen centraal. Het bijzondere licht in de Morvan, de natuur met al zijn pracht aan kleuren zal hierbij een grote inspiratiebron zijn.


Dus: licht-water-alle tinten groen-blauw-rood-oranje-geel en alle kleuren die je maar kunt bedenken. Daartegenover de gele-grijze-bruine tinten in de Morvanbouwstijl. Dit samenspel is één groot spannend schilderij.



Het arrangement voor deze volledig verzorgde 7-daagse workshop bedraagt slechts € 425,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Ontbijt, lunch en diner zijn uiteraard inbegrepen.

Niet inbegrepen zijn het vervoer, teken/schildermaterialen en extra drankjes.

Marjan van Dijl.
Marjan studeerde in Maastricht af aan de Hogeschool der Kunsten. Zij heeft vanuit het mooie Limburg vele jaren workshops gegeven in zowel Duitsland als in België. Daarnaast gaf zij in haar eigen atelier wekelijks les aan een veertigtal cursisten.

In haar eigen werk, te zien op http://www.ateliervandijl.com/ ,laat zij zich inspireren door het "alledaagse". Binnen haar schilderijen spelen zich altijd verhalen af. Verhalen over macht, persoonlijke of politieke indrukken, die niet aan grenzen gebonden zijn. De kleine tekeningetjes binnen haar schilderijen kun je zien als het maken van notities als in een dagboek. Daardoor ontstaan onwerkelijke beelden waarin de toeschouwer gemakkelijk kan dwalen en verdwalen.



In juli 2007 is Marjan naar Frankrijk verhuisd samen met haar man. Zij wonen daar midden in het centrum van het mooie stadje Lormes op zo'n twintig kilometer van ons vandaan.

Heeft een van jullie interesse in deze prachtige workshop, of weet je in je omgeving iemand die dat leuk zal vinden, aarzel dan niet en meld je dan aan voor 15 mei aanstaande.
Dat kan via:



- Telefoneren naar Marjan (0033 3 86 22 50 83)
- Telefoneren met ons (0033 3 86 78 22 21)

Wij zouden het heel erg leuk vinden om een van jullie of een van jullie kennissen hier te ontvangen in september en te laten genieten van de kunsten van Marjan en de omgeving.

GRAAG TOT ZIENS!
Jacqueline, Paul en Marjan van Dijl