maandag, november 29, 2010


Hoi blog volgers!

Ja, het is echt winter geworden, nu ook in de Pays Bas hebben wij gezien, maar zeker ook in de Morvan. Dat levert weer prachtige plaatjes op die wij jullie niet willen onthouden. Dus voor onze gasten die rond de kerst gaan komen: hier kunnen jullie je alvast verheugen op een prachtige aanblik!



Winterslaap
Niet iedereen blijft wakker tijdens de winter. Toen Marleen haar konijnen ging verhuizen naar een meer winterbestendig hok ontdekte zij dat er reeds een bewoner in zat. Een egel was daar aan zijn winterslaap begonnen en je kon hem duidelijk regelmatig horen ademen. De egel is voorzichtig, met al het warme stro om zich heen, opgepakt en in een aparte doos gestopt. De egel heeft in een andere schuur een mooi plekje gekregen en slaapt inmiddels weer lekker verder. De konijnen van Marleen zijn nu verhuisd en beter beschermd tegen de directe kou.



De jongste katten hebben inmiddels wel plezier in de sneeuw maar keken een paar dagen geleden toch wel gek op. Vooral die zwarte valt nu onwijs goed op.



Gasten toilet
Wij hebben op de eerste verdieping het gastentoilet onder handen genomen en dat is nu klaar. Het is een prachtige ruimte geworden met fraaie tegels en mooie afwerking. In de grote ruimte staat een toilet en een grote wastafel met warm en koud water.



De werkzaamheden hebben zich verplaatst naar de toegangsgang. Daar zit inmiddels een nieuwe toegangsdeur in (hoger, beter geisoleerd met onder meer dubbelglas), de vloer is opgehoogd en klaar gemaakt om er mooie tegels op te leggen.


Daarna gaan wij lekker genieten van visite en feestdagen.



De kids gaan nu nog drie weken naar school en hebben dan lekker twee weken vakantie. Graag tot mails ambiancemorvan@gmail.com of tot ziens hier. De eerste reserveringen voor 2011 zijn al binnen, dus als je zin hebt om ook te komen aarzel dan niet.

Groetjes!
Jacqueline, Paul, Ivo, Laura en Marleen