zondag, december 09, 2012

Hallo blogvolgers!
De eerste sneeuwval 2012
Inmiddels is het winter, overal in Europa. Tijd voor een update van de belevenissen hier in de Morvan met een kleine terugblik naar de voorbij gevlogen Herfst.......

Omgeving Morvan 
Nabij het petit Lac de Panneciere

De openingsfoto is genomen een paar dagen geleden vlakbij Ouroux en Morvan. Door de sneeuw reden de bussen niet dus moesten de kids gehaald worden met de eigen auto, die inmiddels voorzien is van winterbanden.
Maar een mooie wandeling nog maar een paar weken geleden bracht ons bij het 'petit Lac de Panneciere' met nog kalfjes in de wei! Het was nog heerlijk zacht weer en zo konden wij mooie plaatjes maken.
En wij kwamen ook nog een verscholen Dyane 6 tegen, dezelfde als de onze. Wie weet ooit.....

Marché d'Automne en de aankomende Marché de Noël
Marché d'automne et annonce Marché de Noël

Ouroux heeft de Marché d'Automne achter de rug en het was mooi weer maar wel koud. Je kon appels laten persen tot verse jus, een lekkernij van jewelste! Verder stonden er verschillende stands met regionale producten, waaronde de 'macarons', heerlijk!
Op 23 december aanstaande organiseert de ACAO de Marché de Noël, rondom de kerk. Met vele standjes, de Kerstman en afsluitend vuurwerk. Mocht je hier in de buurt zijn dan ben je van harte welkom!

100 jaar
Prachtig buffet voor ons feest in Alkmaar
Ja echt waar, wij zijn dit jaar samen 100 geworden en hebben dat gevierd in Alkmaar om zo weer een aantal mensen te ontmoeten. Wij hebben een prachtig feest gehad dat mede dankzij de gastvrijheid van Marja en Muus helemaal top was. Het buffet gemaakt voor Muus (jp.louter@hetnet.nl) was heel erg lekker en zeer goed verzorgd.

Werkzaamheden
Mooi schilderwerk en nieuwe dakgoot

Vernieuwde voorkant huis Ambiance Morvan

Luiken in de werkplaats

Werkzaamheden dakgoot op grote hoogte
De oude luiken in herfstsfeer...
Uiteraard zijn er weer een aantal kleine en grote klussen opgepakt. Jacqueline had alle ramen aan de achterzijde van het huis al geschilderd en met hulp van vrienden zijn nu de ramen voor ook gedaan. Tevens zijn alle 12 (!) luiken aan de voorkant vervangen. Het ziet er zeer fraai uit. Daarna is de voorgevel schoongespoten en als sluitstuk hebben wij (met een deskundige ami) een nieuwe zinken dakgoot geinstalleerd. Dat leidt tot positief commentaar hier in het dorp.....
De gevolgen van de hagelschade wordt langzamerhand gerepareerd. Een dakdekker doet het dak, zelf hebben wij een dakgoot achter vervangen en een aantal ramen. De Gîte Basse Cour is hierdoor wel nu geheel voorzien van dubbel glas!

Extra ruimte voor de kippen 
De kippen hebben een dubbel zo grote ruimte gekregen en de konijnen een opgeknapt hok op een andere plek. Achter op de binnenplaats komt een mooi nieuw zitje voor onze gasten. Inmiddels is daar al gras gezaaid. De rest volgt in het voorjaar.
Muur doorgebroken tussen de 'oude' douches
Op dit moment zijn wij bezig de wasmachine en droger naar de eerste verdieping te verplaatsen, deze komen waar de twee douches op de gang nog zaten. Dat wordt veel praktischer voor ons.

Concert à Paris.
Roger Hodgson (links) met Aaron McDonald (rechts) in Olympia Paris
In oktober is Paul met twee muziekvrienden naar Parijs geweest voor een concert van Roger Hodgson (ex Supertramp voor de niet kenners). In théatre Olympia hebben wij en nog vele anderen genoten van een geweldig concert!

De familie zelf



Lekker wijntje proeven bij Cave Barbotte met Sakia en Gertjan
Avondzon op de salle de jeux en gastencuisine Ambiance Morvan
De kinderen hebben straks weer vakantie en dan lijkt de helft van het schooljaar er al weer op te zitten. Zowel Ivo, Laura als Marleen orienteren zich op het jaar na hun examen. Voor Ivo betekent dat een studie in Paris, Lille, Lyon of Toulouse. Laura wil graag een half jaar naar Engeland om de Engelse taal bij te schaven en Marleen gaat waarschijnlijk naar het Lycée in Clamecy. Het wordt stil in huis hier. Maar het is nog ver weg. Eerst samen kerst vieren. De Sint is ook langs geweest en heeft gelukkig veel lekkers hier achter gelaten. Het seizoen is goed verlopen en de eerste boekingen voor 2013 komen binnen en dat is goed nieuws.
Mocht je ook zin hebben om hier ook vakantie te vieren mail dan naar ambiancemorvan@gmail.com 
Graag tot ziens!
Jacqueline, Paul, Ivo, Laura en Marleen (Facebook ambiance morvan)

1 Comments:

At 10:25 a.m., Anonymous Jacques & Henny said...

Bonsoir Jacqueline en Paul, Lees op jullie blog dat jullie samen 100 jaar zijn geworden, dat is een felicitatie waard !!! bisous! Groetjes uit Pays Bas et au revoir !

 

Een reactie posten

<< Home