woensdag, november 08, 2006

De eerste bruiloft!
Wij zijn uitgenodigd op de receptie voor een bruiloft in het dorp en dat is hardstikke leuk. Speciaal met Hollandse bloemen zijn wij ernaar toegeweest en hebben midden tussen de dorpbewoners het bruidspaar mogen feliciteren. In Nederland zoenen wij drie keer, hier is het twee keer als het dagelijks is en vier keer als je elkaar wat beter kent. Dus vanaf nu zijn wij de klos: met enkele dorpelingen zoenen wij dagelijks vier keer.

Inmiddels blijft het heel mooi weer hier, strakke blauwe luchten maar wel wat fris in de nacht. Overdag valt het reuze mee, wij zitten heerlijk in de zon van de koffie te genieten tussen het klussen door.
Echt weer voor de boerenkool, die wij uit eigen tuin inmiddels gegeten hebben met door gasten meegenomen Hollandse rookworst.


En wij hebben nu ook professionele werklui in ons huis: de kachel wordt geplaatst in de woonkamer! Een mooie, supermoderne houtkachel met ventilator die zowel de woonkamer als de keuken moet gaan verwarmen. De kachel komt helemaal in de schouw van de openhaard, prachtig. En de schoorsteen is meteen weer gerepareerd en veilig gemaakt. De houtkachel voor de eetzaal, waar wij nu aan het werk zijn, komt later.
De gites zijn vanaf vrijdag beiden twee weken bezet, de grootste kamer nu ook voor een week en daarna weer. Dus de gasten blijven komen en dat is fijn.

Inmiddels is er met hulp een start gemaakt met het gat in de muur naar de camping. De overspanningen van het dak zijn al gemaakt en de voorkant is er al uit. In het voorjaar (april) gaat de dikke muur eruit!

En onze muizenjagers, Tompouce en Kitkat maken het heel goed, ze zijn alleen veel te braaf.

Voor nu de groetjes

2 Comments:

At 11:39 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ha die Paul en Jaq. Het is jullie gelukt om commentaar te laten toevoegen. Zo wordt je ook nog eens computerspecialist.. Ja ja..
Maar hoe was de bruiloft? En doet de kachel het?
Ries

 
At 7:32 a.m., Blogger Eric said...

Paul,

Dus ik begrijp dat je gisteren heel druk bent geweest met het ontvangen van zoenen. Heb je je dorpsgenoten ook getracteerd op de traditionel chocoladeletter?

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Als ik het allemaal zo lees, vermaken jullie jezelf prima! Leuk om te lezen.

Veel plezier met de groeten uit Apeldoorn.

 

Een reactie posten

<< Home