maandag, januari 21, 2008

Ouroux en Morvan, le nouveau centre de la zone Euro

Ouroux is sinds 01-01-2008 na de aansluiting van 2 nieuwe landen bij de Euro, het centrum van de Euro zone.

Daar wordt veel aandacht aan besteed uiteraard. Zie daarvoor de web sitevan ons dorp http://www.ouroux-en-morvan.com/. Maar er is meer! Vorige week donderdag is er een TV ploeg geweest hier in het dorp en wij zijn ook geinterviewd door twee journalisten. En dat tijdens onze verbouwing van de keuken. De uitzending was maandag 21 januari en wij zijn prominent in beeld geweest. De uitzending was op TF1 om 13:00. Alles is na te kijken op de website van Ouroux en Morvan (derde video).

Een leuke kans voor het dorp en voor ons. Wij hebben het niet slecht gedaan volgens enkele dorpsgenoten en dat is leuk. Er gaan nog enkele acties komen speciaal vanwege dit feit. Een heerlijke wijn van Barbotte bijvoorbeeld.....

Keuken
Aangezien heel veel Fransen hebben gezien dat de keuken wordt gerenoveerd hier maar even een update. Alle wanden zijn gestript, alle schroten weg, het plafond is eruit gehaald en alle oude elektra is gesloopt. Dit nadat eerst de hele keuken leeg is gehaald. Wij eten en koken in de beneden gite, erg luxe allemaal. Inmiddels is er een nieuw plafond in gezet en hebben wij de stroom vernieuwd, zodat straks de apparatuur veilig gebruikt kan worden. Alles wordt voorbereid om de wanden te gaan plaatsen. De keuken wordt deze week geleverd hopen wij, maar het plaatsen zal pas vanaf half februari gebeuren.




Lac de Panneciere

Heel even tijd voor ontspanning is er geweest. Afgelopen zondag hebben wij met lente temperaturen een wandeling gemaakt bij het Lac. Heerlijk was dat en leuk om te zien dat het waterpeil weer stijgt. Straks kunnen wij op bepaalde plekken niet meer komen. Laat de echte lente maar komen.




Groetjes van ons allemaal, het was een extra weblog waard om te laten weten dat enkele miljoenen Fransen naar ons hebben gekeken. E-mailen kan via ambiancemorvan@free.fr
Jacqueline, Paul, Ivo, Laura en Ivo.

1 Comments:

At 10:41 a.m., Anonymous Anoniem said...

tres, tres, tres leuk om jullie op de Franse television te zien
ziet er al veel beter uit die keuken
groeten uit Alkmaar
Ilse , Michiel, Floor en Allerd

 

Een reactie posten

<< Home