zondag, april 28, 2013

Hallo blogvolgers!

Printemps dans le Morvan
Het is eindelijk lente geworden en daar genieten de gasten (en wij) volop van. Tijd voor een update van de belevenissen in de Morvan.
Bois du Morvan

Mountainbikers opgelet!
Schoonmaakinstallatie voor mountainbikes
De grootste mountainbike route van Europa ligt in de Morvan. En een schitterende route is recent uitgezet van Avallon via Ouroux en Morvan naar Autun (de GTM route). In Ouroux kan de mountainbike gereingd worden en bij ons kan de fiets overdekt gestald worden. Kijk voor prijzen van overnachtingen op onze website.







Eerste kampeerders gearriveerd.
Campingsanitair Ambiance Morvan
Douches en toilet camping
Linker douche sanitair camping
De camping is weer open en voor slechts € 12,50 in het laagseizoen heb je een prachtige plek voor z'n tweetjes. Je kan dan gebruik maken van ons mooie en nette sanitair, de gastenkeuken met bibliotheek en als je dat wilt een overdekte (speel)zaal. Het campingsanitair heeft twee prachtige douches en toiletten en mocht het nodig zijn een wasmachine en droger.

Gastenkeuken Ambiance Morvan
Uiteraard staat de BBQ ruimte voor een ieder beschikbaar voor een leuke avond samen door te brengen.



Kastanjeboom gesnoeid.
Kastanjeboom na snoeibeurt
De prachtige kastanjeboom op de cour is professioneel gesnoeid door een plaatselijke tuinfirma (Damien Kerriou uit Vizaine) en ziet er weer mooi uit. Zelf hadden wij dit nooit gekund en het was een feest om te zien hoe een van de mannen de boom inging en helemaal naar boven klom (met kettingzaag) om de top te snoeien. Inmiddels staat de boom weer in het blad en zal ie straks mooi gaan bloeien. Wij hebben in het najaar dan gelukkig minder kastanjes te rapen.......

Achter op de cour hebben wij het deel van de tuin voor de gasten vergroot. Naast de vernieuwde kippenren is een extra zitje gemaakt en zijn er een groot aantal mooie planten en struiken geplant.

Haantjes gedrag.
Onze nieuwe haan
Enkele weken terug zijn de kippen samen met onze haan op stap gegaan en het terrein afgelopen. De kippen zijn later teruggevonden maar de haan was weg. Inmiddels hebben wij een andere haan. De volgende dag kwam de buurvrouw ons melden dat ze onze haan had gevonden en die had een week in een hok gezeten zonder eten en drinken! De haan is weer bij ons en aan het opknappen, dat wordt vechten straks.......





Prachtig landschap omgeving Ambiance Morvan


















Werkzaamheden. 
Prive badkamer 2013
Nadat de entree was gewijzigd hebben wij ons eigen badkamer onder handen genomen (met Alkmaarse hulp) en deze is heel fraai geworden, het is net een hotel!
Voorkant huis 'Chambres d'hôtes' letters in wording

Voor de chambre Printemps hebben wij de badkamer verbeterd door een douchedeur te installeren en het badkamermeubel te vernieuwen.
Badkamer chambre Printemps

Afscheiding sanitair camping 
Aan de voorkant van het huis hebben wij de herkenbaarheid vergroot (bij de voordeur staat op de gevel 'chambres d'hôtes' geschilderd) en bij de ingang van ons terrein is een mooi bord erbij gekomen. Tevens is er een betere afscheiding gemaakt bij het sanitair van de camping.


Het gezin zelf.
Momenteel zijn de kinderen vrij maar ze zijn zich aan het voorbereiden op hun eindexamens. Allemaal ronden ze hun school af dit jaar. En wat het allemaal gaat worden is voor de volgende blog.
Paul is naar de autosalon in Geneve geweest en samen hebben wij familie verrast met een bezoek in Bonn. En zo hebben wij toch weer wat van Europa gezien.
Lekker tennissen in Ouroux en Morvan
Wij hebben weer heel veel zin in het seizoen, hebben al behoorlijk wat reserveringen en daar zijn wij blij mee. Mocht je ook willen komen, of een van jullie vrienden of buren, mail dan naar ambiancemorvan@gmail.com
Jacqueline, Paul, Ivo, Laura en Marleen