vrijdag, november 17, 2006

Le Beaujolais Nouveau est arrive!

Toen wij deze week onze wijninkopen deden bij onze plaatselijke wijncave kregen wij een uitnodiging waar wij absoluut bij moesten zijn.
Het was een een uitnodiging om de Beaujolais Primeur 2006 te komen proeven, mede onder het genot van een heerlijk hapje. En dan niet zomaar een hapje want terwijl wij onze eerste slokken wijn namen werd er met veel tam tam een enorm heerlijk geroosterd wild zwijn naar binnen gedragen aan het spit. Dus terwijl wij onbeperkt uit het wijnvat de Beaujolais Primeur 2006 konden tappen, kwamen de schalen met heerlijk klaargemaakt en gesneden vlees steeds maar weer voorbij. Een beetje nemen kan niet, dus dan maar regelmatig proeven. Zalig. De mensen uit het dorp hier grapten tegen ons dat ze in holland niet zulke lekkere zwijnen hebben....Tot in de kleine uurtjes ging het feest door en wij konden gelukkig lopend naar huis terug. Ook de gasten die bij ons momenteel zijn hebben mogen genieten van dit festijn, want wij mochten 'nos amis' ook meenemen. De Beaujolais is van uitstekende kwaliteit en wij hebben enkele dozen ingeslagen. Het is geen bewaarwijn, dus de komende weken zitten wij goed bij onze nieuwe haard.

Inmiddels is het nog steeds mooi weer, maar iets minder zacht. Het meer van het dorp wordt leeggepompt ieder jaar rond deze tijd, dus nu ook. Gek gezicht hoor. En de omgeving blijft prachtig, mooie kleuren die maar niet vervelen.











Perdu.
Wij hebben een van onze Franse kamergasten deze week de stuipen op het lijf gejaagd. Hij had eerder zijn kamer al bekeken toen hij kwam informeren of wij nog plaats hadden. Toen hij aankwam om zich te melden bij ons zei hij ik loop alleen wel naar boven. Prima. Na een paar minuten kwam hij terug en vroeg om hulp: hij was verdwaald in het huis en zocht zijn kamer..... Die hebben wij maar aangewezen.

De eetzaal verbouwing gaat heel goed, wij naderen het einde en het wordt heel erg mooi. Van een opslagruimte naar straks een 'salle a manger' en ruimte voor onze gasten om lekker te relaxen. De houthaard is in de bestelling en wij hopen dat deze snel komt. Dat maakt alles helemaal af. En vanaf kerst is het hier redelijk goed bezet, dus dan kan de eetzaal goed in gebruik genomen worden.

Verder gaat alles goed, een hele rustige verjaardag gevierd en de kinderen gaan prima op school. De mails en de post worden goed gelezen en het is leuk om van iedereen zo een iets te vernemen.

Tot de volgende keer.
Jacqueline en Paul.

1 Comments:

At 6:09 a.m., Anonymous Anoniem said...

Als je in Frankrijk woont zit je ook het dichts bij de Primeur..
"een paar dozen ingeslagen"... Dat klinkt goed.. Je kan ze best wel een maandje of wat bewaren hoor !!
Ries

 

Een reactie posten

<< Home