dinsdag, januari 23, 2007

Eindelijk sneeuw!!
Vannacht is er een heel pak sneeuw gevallen en dat levert mooie plaatjes op en een beetje overlast. Maar eigenlijk veel meer pret. Ivo en Laura hadden vrij van school, de schoolbus rijdt niet vandaag en morgen ook niet. Dat wordt keurig telefonisch doorgegeven en er was een groot gejuich te horen vandaag dus. Marleen zit op school naast ons huis zowat dus die was met 6 kindjes wel de klos. Het was vandaag meteen een stuk kouder en het waaide ook behoorlijk, maar het is prachtig hoor.

















Nieuwjaarsreceptie.
In de salle Polyvalente (dorpshuis) waren wij en de dorpsbewoners uitgenodigd voor een nieuwjaarsborrel. Na het bekijken van een foto expositie en na een toespraak van de burgermeester kreeg iedereen onbeperkt lekkere champagne, op verzoek gemixed met supercassis. En zo konden wij met iedereen toasten op het nieuwe jaar.


Ondernemersbijeenkomst
Wij zijn vorige week ook geweest bij een vergadering van alle ondernemers in Ouroux. Inmiddels zijn wij lid van de vereniging geworden en zullen een aantal vergaderingen per jaar hebben. Besproken wordt welke markten er komen, hoe Ouroux ervan kan profiteren en andere zaken die de 'artisans' aangaan. Erg leuk en leerzaam, soms lastig te volgen maar prettig dat wij ook uitgenodigd zijn. Ook deze vergadering is niet zonder drank voorbij gegaan want de voorzitter, tevens eigenaar van de wijncave, had een heerlijke cognac meegenomen. Dat maakt het gesprek makkelijker heeft ie gezegd. En inderdaad was dat zo.


Kamer Laura
Wij hebben een begin gemaakt met het in orde maken van Laura haar nieuwe kamer. Zij krijgt twee kamers die tot een worden gemaakt. Het waren de meest vieze en donkere kamers van het huis waar wij eigenlijk nooit echt kwamen. En nu wordt het een plaatje. Dubbelglas, mooi behang, een wastafel, nieuw plafond, nieuwe muur etc. Echt verbouwingswerk en het schiet al op. Als het af is over twee weken heeft Laura een heerlijke warme kamer, want de schoorsteen loopt door haar kamer heen en deze wordt heerlijk verwarmd. Verder krijgt Laura een dakterras, de kamer is geheel op het zuiden.
Vandaag heeft Laura ook meegeholpen met schilderen.

Op de foto plaatsen wij een nieuw raamkozijn met dubbelglas.




Verder is het nu rustig met gasten, er zijn wel enkele boekingen voor februari en is de website weer keurig aangepast met recente ontwikkelingen.

Voor nu groetjes
Jacqueline en Paul en kids

5 Comments:

At 1:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo lieve mensen, wat een prachtige foto's van die sneeuw. Job had ons erop attent gemaakt, n.a.v. het msn-adres van Ivo.
Het lijkt wel Lapland!
Veel succes weer met het klussen en alle goeds Ed en Ella en mannen.
P.s. Heerlijk om al jullie belevenissen te lezen!

 
At 2:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

ligt een flinke laag. Wij hebben het met een magere 1mm moeten doen. En na 1 dag was alles al weer weg.
en nu... 4 graden plus.
Ries

 
At 11:55 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi llea,

heb net even op de site gekeken en zag dat jullie hem weer bij gewerkt haden. Wat een sneeuw zeg.
Bij ons vroor het vorige week een klein beetje. Goed te horen dat het klussen lekker gaat.
Veel plezier nog met de sneeuw en groeten vanuit Alkmaar.

Steve en Ditta

 
At 12:52 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo allemaal,
Leuk om ook bij jullie de sneeuw nu eens te zien. Hier is het nog geen winter. meer voorjaar met af toe een zuidwesterstorm. Het heeft onze schutting gekost. Veel succes met het klussen en tot over 3 maanden!!

Jaap Tanja Judith en Evelien

 
At 12:08 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hey mensen!! alles oke daar??
Lekker laagje sneeuw
Ligt het er nog???

Groetjes Robert en Marloes

 

Een reactie posten

<< Home